Emily forklarer

Emily forklarer - 70-tallets hightech

Ulike lærermidler i skolen har kommet og gått igjennom årene. Her viser Emily deg et som vi tror at i hvert fall lærerne ikke savner:

Emily forklarer - 50-tallets læring, aktivitet og lek

Pugging er ut - lek er inn! På 50-tallet ble klasserommet fylt av spennende ting som kunne minne om leker. I denne filmen viser Emily deg noen av dem:

Emily forklarer - Skjønnskrift anno 1900

Elevene på begynnelsen av 1900-tallet ble eksperter på skjønnskrift enda skriveredskapene nok ikke var de enkleste å bruke. I denne filmen viser Emily deg litt av hvordan det foregikk:

Emily forklarer - Smittevern anno 1900

Tiltakene for smittevern i 1900 var noe annerledes enn de vi møter i 2020. Samtidig var nok hygiene litt annderledes også. I denne filmen viser Emily deg et hygiene "tiltak" anno 1900:

Emily forklarer - Pumpeorgel 1900

Kunne du tenke deg å starte hver morgen med sang akkompagnert av et pumpeorge? Kanskje ikke alles drøm, men sånn var ihvertfall for elevene på begynnelsen av 1900-tallet: