Oslo Skolemuseum er stengt inntil videre

Rød skolesekk 1960-tall

Vi bidrar til den nasjonale dugnaden for å hindre smitte av koronaviruset og har derfor stengt museet inntil videre. Straks vi vet når museet kan åpne igjen vil vi annonsere det i alle våre kanaler.

At museet er stengt betyr derimot ikke at du ikke har mulighet for å få din dose skolehistorie! Her kommer et par forslag til hva du kan sjekke ut.

Se deler av samlingen vår på Digitalt museum.    

digitaltmuseum.no kan du se og lese om over 2,5 millioner (!) objekter fra norske museer. På Oslo Skolemuseum sin side kan du blant annet utforske Osloskolenens mange vakre faner eller et utvalgt av museets mange skoleplansjer. Kanskje du sitter på kunnskap om noen av våre objekter og har lyst til å dele denne med oss? I så fall finnes det et kommentarfelt på hver objektside som du er hjertelig velkommen til å bruke. 

Utforsk gamle skolebøker på Nasjonalbibliotekets hjemmeside. 

Gå inn på nb.no og søk på bøkene du har lyst til å utforske. Vi anbefaler å ta en titt på "Thorbjørn Egners lesebøker", "Fi-fi og Fo-fo" og "Nordahl Rolfsens lesebok". Her er det masse fint å se på og en mulighet for folk i alle aldre til å mimre litt.

Følg Oslo Skolemuseum sin Instagram og facebook side.

På Instagram og facebook vil vi i tiden fremover vise frem digitale fortellinger om ulike temaer og gjenstander knyttet til Osloskolens historie. Søk opp Osloskolemuseum og følge med! 

Se alle Osloskolene på kulturpunkt. 

kulturpunkt.org publiserer vi kunnskap og bilder av Oslos skoler. Her kan du få opp fakta om hver skole samt informasjon om skolens arkitektur, historie og fane. Vi jobber kontinuerlig med å legg til punkter. 

Er du i Oslo kan du gå en runde i byen og se på de flotte skolene samtidig som du kan få opp informasjon om de skolene du ser på mobilen. Husk å følg Folkehelseinstituttetsråd for å begrense smitte av koronoviruset når du beveger deg utendørs.